CA | ES | EN

SEPTEMBRE 2015

Notícies

PERDEM L’EDUARD Durant la exhibició del matí el nostre Eduard (Àliga estepària) no va aterritzar al guant de l’Eloi sinó que va marxar de l’amfiteatre. Ja que el seu cos no està adaptat als corrents tèrmics de la muntanya vam intentar a trobar-lo el més aviat possible, però no vam tindríem sort fins 5 dies més tard. Hem reconstruït el camí que ha fet el nostre Eduard durant els dies que el buscàvem.

DIVENDRES: A les 12 va marxar de l’exhibició en direcció Roca de Canalda. El vam buscar tota la tarda (l’exhibició la feia l’Eloi amb el Gerard així, per tal de que la Stania el pogués seguir). Però tot anava en contra nostre. Es va espatllar l’antena del receptor. Fins que la vam poder arreglar ja era de nit. Temíem el pitjor: una atac d’una guineu durant la nit.
DISSABTE: Comencem la cerca amb la primera llum de dia. Ens venen ajudar el Santi i l’Ana, uns amics amb molta experiència amb la falconeria. Bona notícia, Eduard viu, el senyal es va movent. A les 20:00 el tenim localitzat al costat de la Espluga Tremosa. Es fa de nit i no podem fer ascens dins del barranc.
DIUMENGE:  A les 7 del matí anem cap al lloc on teníem senyal dia anterior. Tot correcte, Eduard segueix al mateix lloc. Hem de tornar per fer l’exhibició, a la tarda torna l’Eloi al. Estem segurs que portarà a l’Eduard cap a casa. Però torna desesperat: no el pot trobar.
DILLUNS: Torna el Santi per ajudar. Tornen, a la tarda amb l’emissor, l’Edu se’l va treure. Si hi ha sort, algun boletaire, pastor o veí el trobarà per casualitat i ens avisarà.
DIMARTS: Ens posem en contacte amb TV3, Canal Taronja, Regió 7, Ara.cat i el Segre per demanar ajuda amb la difusió del fet. Es fa una difusió important també via xarxes socials, moles gràcies a tots vosaltres, que ens vau ajudar. Rebem varies trucades. A la tarda truca una veïna d’Odèn. Diu, que va trobar al nostre Eduard sota pont quan tornava de la feina cap a la casa. Tots feliços ens portem Eduard a casa. Està prim i molt cansat, però està sense ferides i creiem que es recuperarà.
DIMECRES: Torna a venir TV3 per fer el feliç final del reportatge sobre el nostre Eduard. Volem agrair a tota la gent que ens va ajudar amb la enorme difusió. Avui tornem a entrenar a Eduard. Esperem, que aquesta vegada anirà tot correctament.

 

 

Comments are closed.