CA | ES | EN

La inauguració

Notícies

El Zoo del Pirineu es va inaugurar el 23 de juny! Malgrat que el temps està fent el boig, les hores decisives les va omplir el sol i la calor de l’estiu. L’acte va ser un èxit: primer es va firmar la col·laboració entre el Zoo, representat per la Stania Kuspertova, i el departament d’agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural, representat per l’Hble. Sr. Josep Maria Pelegrí, per solidificar la col·laboració del nostre centre en la cria i la recuperació i reintegració d’animals en perill d’extinció del Pirineu català.

Després de tallar la cinta, ens vam dirigir tots plegats a l’amfiteatre, on el cantautor Roger Mas ens va interpretar tres cançons, referint-se al paradís, de les que tot els assistents van escoltar i gaudir dels versos posats en música.

Seguidament, es van fer uns discursos per part del Hble. Sr. Josep Maria Pelegrí, l’alcalde d’Odèn, l’Il·lm. Sr. Andreu Alet i la Stania Kuspertova, en els que van explicar la importància i el benefici que tindrà el Zoo no tan sols per el municipi d’Odèn, sinó també per tota la comarca, com també la il·lusió i la lluita que ha suposat el projecte per tota la família i els amics i coneguts que han ajudat a fer-lo realitat.

Després d’això es va fer una breu exhibició de vol, ja que el temps havia passat volant i el sol cremava del cel (més d’un s’ha penedit de no haver-se posat crema solar). Els ocells van volar i saltar sobre i entre la gent. Tot i que per la òliba Canyella era una impressió nova veure tanta gent sota seu i per això no va voler volar gaire, crec que va ser molt divertit i entretingut.

Quan els animals estaven un altre cop als seus llocs de descans, la Stania va fer una visita guiada per la resta del Zoo, ensenyant tots els animals que hi tenim: des de cigonyes, passant pel milà reial fins arribar a l’àguila més gran del món; que no és autòctona, però sí és digna de ser vista. Aquesta àliga, però només estarà aquí durant una temporada.

Com que tant caminar i escoltar fa venir gana, ens vam aplegar tots a la terrassa del bar i vam gaudir del cava i del pica-pica que anteriorment, entre nens i amics, havíem preparat amb molta cura.

Pel que vaig veure tothom va marxar content del nostre parc i ens va agradar molt que tantes persones assistissin a l’acte que, de fet, és el més important que pot succeir.

 

També dir-vos que ens sap greu no haver comunicat res sobre aquest fet via xarxes socials, però ens va ser impossible perquè des de feia uns dies estàvem sense internet. Ara ja està arreglat i us podrem tornar a mantenir al corrent dels esdeveniments del Zoo del Pirineu.

 

Per últim, encara voldríem demanar als artesans del Solsonès si tenen algunes idees o productes relacionats amb la nostra causa (naturalesa, conservació del medi ambient), si us plau ens ho comuniquessin; ens falta omplir la botiga i necessitem coses originals que els visitants es puguin emportar com a record.

 

 

IMG_0282 IMG_0295 IMG_0316 IMG_0318 IMG_0327 IMG_0334 IMG_0339 IMG_0358 IMG_0380

Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos

  • Responsable Fundació Zoo del Pirineu .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios CDMON.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.