CA | ES | EN

Novembre 2014

Notícies

JARDÍ DE LES PAPALLONES

Estem acabant la primera part de la construcció del Jardí de Papallones. El proper dia 10 d’aquest mes l’Anna exposa el seu treball de recerca, orientat a aquest projecte. Fem un petit recopilatori de la feina feta fins ara:

Primer de tot s’havien de classificar les papallones que viuen al ZOO. Durant hores i dies l’Anna passejava, juntament amb el seu gos Eragon i un caçapapallones, prat amunt, bosc avall, buscant, caçant i fotografiant els insectes. Juntament amb la Clara es va posar mans a l’obra per identificar l’espècie corresponent a cada fotografia. A vegades també venia la Soraya per ajudar a l’Anna. El resultat va ser sorprenent: en tan sols tres mesos va recopilar 44 espècies diferents!
Amb l’ajuda d’una guia, l’Anna va buscar les plantes de les quals s’alimenten les papallones, i va fer una selecció de les plantes autòctones d’aquí. El Lukas es passava estones a l’habitació d’ella, ajudant a trobar i classificar les plantes. Així, d’una xifra inicial d’unes 250 plantes, van baixar a 100.
Mentrestant, l’Eloi preparava el recorregut per dins del jardí; però amb pic i pala no s’avança gaire i s’acostava la data d’entrega del treball. Per això, l’Anna va subornar al seu germà, el Martin, perquè vingués amb la mini excavadora, i en una tarda ens va aplanar el camí.
Ara estem acabant el camí amb l’ajuda del pare de l’Eloi i del Gerard. Hem plantat una part de les plantes, però desgraciadament no tot sempre pot anar bé… Les cabres van opinar que les plantes del jardí eren imprescindibles per completar la seva dieta, i també l’Ariel va optar per fer una ullada al jardí.
Les destrosses, però, han sigut molt petites; devien estar tips (per sort). I qui té animals, ja ho sap: aquestes són coses que no es poden evitar.
Desitgeu-li sort a l’Anna per l’exposició!

 

 

Comments are closed.