CA | ES | EN

Estiu 2017

Notícies

L’estiu ha acabat i és l’hora de fer el balanç de la nostra temporada alta.
Ha sigut un estiu intens. El clima era molt càlid, hi havia manca d’aigua… volem expressar la nostra més sincera gratitud als nostres veïns del poble rural Puig-Arnau per a compartir amb nosaltres la seva aigua potable en el període de la greu temporada de sequera. Tenim sort de tenir-vos al nostre costat. Gràcies.

 Primer els números

Activitat Toca-toca

L’Ester és la responsable d’activitat Toca-toca.

 • 5.132 visitants han vingut a veure el nostre parc.
 • ¼ d’ells ens han visitants gràcies a les recomanacions de les nostres institucions turístiques locals (tant privades com públiques). Moltes gràcies pel vostre suport.
 • 27% dels nostres visitants han repetit la seva experiència al nostre parc.
 • 974 visitants han participat en l’activitat Toca-toca.
 • 5 persones han constituït l’equip: l’Eloi, l’Ester, la meva filla Anna, el meu fill Lukas i jo.
 • 4 exhibicions no s’han pogut fer en totes les vacances a causa de la pluja.
 • 8 espècies d’animals han participat en l’activitat Toca-toca: xut, òliba, falcó grifó, tortugues mores, gallina, conill i colom o ànec.
 • 13 espècies han participat en l’exhibició: xoriguer petit, fagina, falcó pelegrí, òlibes, mussol comú, gamarús, geneta, duc, guineu, corb, aligot, àliga estepària i cérvol.
 • L’animal preferit del zoo ha sigut l’Alfonso, un corb, que saluda als nostres visitants cridant-los quan estan d’esquena amb una veu greu i seductora “¿Qué pasa, guapa?”
 • El moment més tendre d’aquesta temporada ha sigut durant l’exhibició, quan una nena petita va demanar si el Rafael (el nostre falcó pelegrí) és un ocell de veritat. Com que durant l’estiu el seu vol ha sigut cada vegada més i més ràpid i àgil, és impressionant assistir a la seva demostració.
 • 97 anys ha sigut l’edat màxima dels nostres visitants (a partir de 85 anys l’entrada al parc és gratuïta).

Necessitat d’educació ambiental

Eloi explica que és una egagròpila.

Les visites guiades amb l’Eloi tenen un gran èxit.

Algunes famílies s’han queixat de les abelles que visiten el nostre parc en busca d’aliments. Tot i que estem molt orgullosos que les nostres plantes els facilitin la recol·lecta de menjar, alguns pares les van considerar vespes i per tant un gran perill per als seus fills. No podíem creure que volien que les matéssim amb verí!!!

Alguns dels nostres visitants no van entendre la nostra tasca i per què cuidem els nostres animals. Hem d’explicar millor i de manera més visual com en tenim cura.

Vam haver de desembossar moltes vegades les canonades dels serveis, ja que les persones hi tiraven coses que no es dissolen en l’aigua. El problema al que ens encaràvem nosaltres era a escala petita i lleu, però les grans depuradores han de fer front a aquest problema tot sovint, i solucionar-lo val molts diners.

Encara hi ha moltes coses a fer per a que la gent entengui que els seus actes afecten a tota la naturalesa, independentment de si estan al nostre parc o a casa seva. Prometem que seguirem treballant en l’educació ambiental, intentant conscienciar a la gent sobre la conseqüència dels seus actes i persuadint-los per a fer les coses millor. Així que estigueu atents als nostres següents articles! Ens hi posarem de seguida. També ampliarem les nostres comunicacions amb els visitants i les persones que es preocupen per la naturalesa mitjançant un butlletí, a més a més de mantenir la nostra presència al Facebook, Twitter i Instagram.

Ens disculpem

Ens sap greu haver d’admetre que no hem pogut obrir el nostre jardí de papallones aquest estiu, i que no haguem pogut oferir l’activitat promesa de falconeria. Simplement no hem tingut temps suficient per a fer-ho tot.

I el més important pel final

Interactuar amb els animals

El nostre equip us vol donar les gràcies a tots aquells que ens heu vingut a visitar, que ens vau recomanar als vostres clients o amics, que ens vau etiquetar a les vostres xarxes socials. Sou vosaltres que feu possible que puguem continuar duent a terme la nostra tasca d’educació ambiental i cuidant als desafortunats animals que han sigut ferits i ja no poden tornar a viure a la naturalesa salvatge. Les vostres entrades fan possible que puguem comprar el menjar per a ells i que en puguem tindre cura. Moltes gràcies, ho apreciem de tot cor.

Esperem veure-us aviat al nostre parc.

Comments are closed.